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SCHEDULE 4 
PARAGRAPH 12.04 

AUCTION PROCEDURE FOR THE RESOLUTION OF  
COMPETITIVE SITUATIONS 

 
 
1.  Interpretation 
 

Auction Day 1 The market day immediately following Day 46. 

Auction Day 2 The market day immediately following Auction Day 1. 

Auction Day 3 The market day immediately following Auction Day 2. 

Auction Day 4 The market day immediately following Auction Day 3. 

Auction Day 5 The market day immediately following Auction Day 4. 

Day 46 

 

The 46th day from the date the offer document is 
dispatched by the second competing offeror or, if the 
second competing offeror is proceeding by means of a 
scheme of arrangement, such date as the SC shall 
determine. 

Offer announcement An announcement of a revised offer by a competing 
offeror during the auction procedure. 

Revised offer 

 

Any offer which represents an increase in the level of 
the consideration offered by a competing offeror 
(including the introduction of a new form of 
consideration or an alternative offer). 

 
2. Introduction 
 

(a) This Schedule sets out the procedure normally to be followed pursuant to 
Paragraph 12.04 when a competitive situation continues to exist at 5.00pm on 
Day 46 and no alternative procedure has been agreed between the competing 
offerors, the offeree board and the SC. 

 
(b) Prior to the commencement of the auction, the SC will set out the detailed 

procedural requirements in writing to each competing offeror and the offeree 
company to give effect to the auction. 
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(c) This Schedule assumes that there are two competing offerors. If a competitive 
situation involves more than two competing offerors, the SC will modify the 
auction procedure as it considers appropriate. 

 
 
3. General 
 

(a) Except with the consent of the SC, the latest time by which either competing 
offeror may announce or make a revised offer, other than in accordance with 
the auction procedure, is 5.00pm on Day 46. 

 
(b) If a competitive situation continues to exist at 5.00pm on Day 46, a competing 

offeror may announce a revised offer thereafter only in accordance with the 
auction procedure. 

 
(c)  If, after 5.00pm on Day 46, a person other than the then competing offerors 

announces a firm intention to make an offer for the offeree company, the 
auction procedure will end and the SC must be consulted as to the applicable 
timetable. 

 
(d) A competing offeror which is permitted to announce a revised offer on any 

day during the auction procedure may make only one offer announcement on 
the relevant day. 

 

(e) The offeree board shall announce the receipt of the revised offer during the 
auction procedure. 

 
(f) A competing offeror must not announce a revised offer the consideration of 

which is calculated by reference to a formula that is determinable by reference 
to the value of a revised offer by the other competing offeror. 

 
(g) If a competing offeror announces a revised offer which the SC determines to 

be contrary to the provisions of the auction procedure, the SC may declare the 
revised offer to be invalid, and the competing offeror concerned shall not be 
permitted to proceed with an offer on the terms set out in the announcement. 

 
(h) Except with the consent of the SC, during the auction procedure, the 

competing offerors, the offeree company and any person acting in concert 
with any of them must not: 

 
(i) Make any public statement which could reasonably be expected to affect 

the orderly operation of the auction procedure; or 
 
(ii) Deal in relevant securities of the offeree company or take any steps to 

procure an irrevocable commitment or letter of intent in relation to 
either competing offeror’s offer or to amend, vary, update or replace 
any irrevocable commitment or letter of intent previously procured. 

 
(i) Following the end of the auction procedure at 5.00pm on any of Auction Days 

1 to 5, the SC will make an announcement confirming that the auction 
procedure has ended. 
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(j) Between the end of the auction procedure and the end of the offer period, a 

competing offeror and any person acting in concert with it must not place 
itself in a position where it would be required to revise its offer. See also Note 
2 to Paragraph 12.03. 

 
 
4.  Auction days 1 to 4 
 

(a) The auction procedure will commence on Auction Day 1. Either or both of the 
competing offerors may announce a revised offer on Auction Day 1. If neither 
competing offeror announces a revised offer on Auction Day 1, the auction 
procedure will end at 5.00 pm on Auction Day 1. 

 
(b) A competing offeror may announce a revised offer on Auction Day 2 provided 

that the other competing offeror announced a revised offer on Auction Day 1. 
If no such revised offer is announced on Auction Day 2, the auction procedure 
will end at 5.00 pm on Auction Day 2. 

 
(c) A competing offeror may announce a revised offer on Auction Day 3 provided 

that the other competing offeror announced a revised offer on Auction Day 2. 
If no such revised offer is announced on Auction Day 3, the auction procedure 
will end at 5.00 pm on Auction Day 3. 

 
(d) A competing offeror may announce a revised offer on Auction Day 4 provided 

that the other competing offeror announced a revised offer on Auction Day 3. 
If no such revised offer is announced on Auction Day 4, the auction procedure 
will end at 5.00pm on Auction Day 4. 

 
(e) If a competing offeror is permitted to announce a revised offer on any of 

Auction Days 1 to 4 and wishes to do so, that competing offeror must submit 
an offer announcement to the SC before 4.00 pm on the relevant day. 

 
(f) Unless the SC otherwise consents or directs, if the relevant competing offeror 

submits an offer announcement to the SC in accordance with paragraph (e), 
that competing offeror must announce the revised offer by submitting that 
offer announcement, in the same form as the announcement submitted to the 
SC, before 5.00pm on the relevant day, embargoed for publication until that 
time. 

 
(g) If the relevant competing offeror does not submit an offer announcement to 

the SC in accordance with paragraph (e) on any of Auction Days 1 to 4, that 
competing offeror may not then announce a revised offer on that day. 

 
 
5. Auction day 5 
 

(a) If a competing offeror which is permitted to announce a revised offer on 
Auction Day 4 does so, either or both of the competing offerors may 
announce a revised offer on Auction Day 5. In any event, the auction 
procedure will then end at 5.00 pm on Auction Day 5. 
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(b) If either competing offeror wishes to announce a revised offer on Auction Day 
5, that competing offeror must submit an offer announcement to the SC 
before 4.00 pm on that day. The offer announcement may be submitted 
subject to a condition that the revised offer will be announced only if the other 
competing offeror also submits an offer announcement to the SC before 
4.00pm on that day (but not subject to any other conditions, such as the level 
of a competing offeror’s revised offer). If an offer announcement is submitted 
to the SC subject to such a condition, the SC will, before 4.30 pm on Auction 
Day 5, notify the relevant competing offeror whether the condition has been 
satisfied. If both competing offerors submit an offer announcement subject to 
a condition as referred to in this paragraph 5(b), both conditions will be 
deemed to have been satisfied. 

 
(c) Unless the SC otherwise consents or directs, if a competing offeror submits an 

offer announcement to the SC on Auction Day 5 in accordance with paragraph 
5(b) and either: 

 
(i) The offer announcement is not subject to a condition as referred to in 

paragraph 5(b); or 
 
(ii) The offer announcement is subject to a condition as referred to in 

paragraph 5(b) and the SC notifies that competing offeror that the 
condition has been satisfied, 

 
that competing offeror must announce the revised offer by submitting that offer   
announcement, in the same form as the announcement submitted to the SC, before 
5.00pm on that day, embargoed for publication until that time. 

 
 
6. Offer timetable after the end of the auction 
 

(a) Competing offerors are required to to dispatch the revised offer documents by 
Day 58. However, in consultation with the offeree company, the SC may 
dispense with the requirement for a competing offeror to dispatch its revised 
offer document, if it is clear that the value of the competing offeror’s offer is 
lower than the value of the other competing offeror’s offer. 

 
(b) The offeree company is required to dispatch its revised independent advice 

circulars on the revised offers by Day 65. Where the SC has dispensed with 
the requirement for a competing offeror to dispatch a revised offer document, 
the offeree company is not required to dispatch an independent advice 
circular on that offer. 

 
(c) The latest date which either offer made by the competing offerors may 

become or be declared unconditional as to acceptances will be 14 days after 
the posting of the revised offer documents. 

 
 

 
 
 

 


