
FREQUENTLY-ASKED QUESTIONS ON LODGMENT OF AUDITOR’S REPORT 
 
 
1.     Section 127 of the Capital Markets and Services Act 2007 (“CMSA”) 

requires a “relevant person” to lodge to the SC the auditor’s report 
containing information on such matters as may be specified. What 
information has been specified by the Securities Commission (“SC”) to 
be in the auditor’s report? 

 
 The SC will not be specifying any special format for the auditor’s report.  
 
 
2. Following from the answer to question 1 above, what documents are to 

be lodged to the SC under section 127 of the CMSA and what is the time 
frame for the said lodgment? 

 
 All holders of a Capital Markets Services Licence are required to submit their 

audited financial statements together with the auditor’s report to the SC within 3 
months after the close of the company’s financial year. This time frame is set out 
under section 127 of the CMSA. 

 
 
3. The format of auditor’s report was previously prescribed under the 

repealed Securities Industry Act 1983 for dealers and fund managers. 
Why the sudden change in approach?   

 
The SC is now taking on more proactive initiatives in our supervision of high risk 
licensed intermediaries. At the same time, the decision to not specify a specific 
format is in line with our principal-based approach to regulation and our 
commitment to reduce unnecessary regulatory burden for the industry. 
 
As such, the following documents which were previously prescribed under 
securities regulations will no longer be required for submission to the SC: 
 

For Dealers For Fund Managers 

• Auditor’s Report For A Dealer Which 
Is A Participating Organisation 
(previously Form 20) 

• Balance Sheet And Income 
Statement Account To Be Prepared 
By A Dealer Which Is A Participating 
Organisation                               
(previously Form 22) 

• Auditor’s Report For A Dealer Which 
Is Not A Participating Organisation  
(previously Form 21) 

• Auditor’s Report For A Fund 
Manager                             
(previously Form 9) 

• Supplementary Statement To Be 
Prepared by A Fund Manager     
(previously Form 10) 

 


