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FREQUENTLY ASKED QUESTIONS 

GUIDELINES ON TECHNOLOGY RISK MANAGAMENT 

(Date of Issuance: 1 August 2023) 

 

PART A: General 
  
1.  What is the objective for the issuance of the Guidelines on Technology 

Risk Management (Guidelines)? 
 The Guidelines are issued to promote technology risk management among capital 

market entities. The outcome desired by the SC for the Guidelines is two-pronged, 
that is for all capital market entities to have a robust and sound framework which 
promotes strong oversight and management of technology risks, and ultimately for 
the capital market to be cyber resilient. 
 

2.  When is the effective date of the Guidelines? 
 To allow all capital market entities sufficient time to familiarise themselves with the 

requirements of the Guidelines for purposes of compliance, the Guidelines are 
expected to come into force by the third quarter of 2024. The SC will make a public 
announcement on the effective date prior to the Guidelines coming into force. 
 

3.  Are capital market entities required to still comply with the Guidelines on 
Management of Cyber Risk after the issuance of the Guidelines?  

 Yes, the SC expects all capital market entities to continue complying with existing 
guidelines including the Guidelines on Management of Cyber Risk during the 
familiarisation period of the Guidelines (i.e. after issuance of the Guidelines, but 
before its effective date in 2024), while working towards putting in place effective 
controls, policies and procedures to ensure compliance with the Guidelines by the 
effective date.  
 
Capital market entities are encouraged to comply with the requirements of the 
Guidelines as soon as possible. 
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4.  Are capital market entities required to still comply with the requirements 
relating to outsourcing arrangements in other existing guidelines? 

 Yes, the SC expects all capital market entities to continue complying with all 
requirements relating to outsourcing arrangements in existing guidelines in addition 
to the requirements in the Guidelines.  
 

5.  Who are the Guidelines applicable to?  
 The Guidelines will apply to all capital market entities licensed, registered, approved, 

recognized or authorized by the SC as specified in the Guidelines. Please refer to 
definition of “capital market entities” in paragraph 4.01 of the Guidelines. 
 

6.  What is the consequence for breaching the Guidelines? 
 SC may take administrative actions against any person who breached the Guidelines 

under the securities laws administered by the SC once the Guidelines have come 
into effect. 
 

7.  For a capital market entity that is regulated by more than one regulatory 
body, which technology risk management requirements would apply? 

 Where a capital market entity is subject to more than one technology risk 
management-related requirements and there are differing requirements, the more 
stringent requirement shall apply. Please refer to paragraph 3.03 of the Guidelines. 
 

8.  My company is part of a group of companies which manages all technology 
risks within the group at the holding company level. What are the SC’s 
expectations on my company vis-à-vis the requirements in the 
Guidelines?  

 If a capital market entity is operating and managed at a group level, the capital 
market entity may leverage on its group’s technology risk framework, provided that 
such framework is sufficiently comprehensive and addresses areas specified in the 
Guidelines. Such arrangement is considered as an outsourcing arrangement under 
the Guidelines, thus the capital market entity and its board remain responsible for 
the outsourced functions. 
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9.  Some of the requirements under the Guidelines may not be applicable to 
my entity. For example, we do not embark on cloud services. Does my 
entity still need to comply with the Guidelines?  

 A capital market entity is expected to comply with the requirements set out under 
the Guidelines. The extent and degree of application of the requirements is 
dependent on, amongst others, the type of capital market related services the capital 
market entity carries on and its level of technology dependency.  
 
As such, capital market entities are expected to assess the application of the various 
requirements in the Guidelines and ensure that the extent and degree of 
implementation commensurate with their respective business operations as well as 
the level of technology risk exposures. If, for example, the capital market entity does 
not embark on cloud services, then it follows that the requirements pertaining to 
cloud services would not apply to the capital market entity. 
 

PART B: Technology Risk Management Framework 
  
10.  Does a capital market entity have to appoint two individuals to 

independently take on the responsibilities under paragraph 5.02(h)(i) and 
paragraph 5.02(h)(ii) of the Guidelines? 
  

 A capital market entity may appoint one individual to take on both responsibilities 
under paragraph 5.02(h)(i) and paragraph 5.02(h)(ii) of the Guidelines. In this 
regard, the appointment of one or more individuals to take on the responsibilities 
envisaged under these provisions must be premised on assessment and 
determination by the capital market entity of the ability of the relevant individual(s) 
identified towards ensuring proper discharge of the role towards ensuring 
compliance of the Guidelines. 
 
 
 
 



 

4 
 

 

11.  Pursuant to paragraph 7.04 of the Guidelines, a capital market entity must 
ensure there are adequate personnel, including key stakeholders to 
oversee and manage technology-related projects. Who are these key 
stakeholders and what involvement are expected from them? 

 The key stakeholders are the relevant personnels whose role or function, or area of 
work, may or will be impacted or affected by the technology-related project. Their 
involvement may include serving as project co-ordinator and advisor, or being 
responsible for deliverables, project costs and schedules, or providing feedback and 
input. 
 

12.  What suitable cryptographic controls may be implemented by my 
company to safeguard the confidentiality, authenticity and integrity of its 
sensitive data from unauthorised access and unintentional disclosure as 
required under paragraph 7.19 of the Guidelines?  

 Suitable cryptographic controls may include data encryption, digital signature or 
message authentication codes or cryptographic techniques, all of which may be used 
to obtain evidence of the occurrence or non-occurrence of an event or action (non-
repudiation) and to verify users with the right access (authentication). 
 

13.  My company usually conducts testing exercises of our IT Disaster 
Recovery Plan (DRP) together with our business continuity plan (BCP) 
annually. Can we continue to do so or does the SC expect the IT DRP 
testing exercise to be conducted more than once a year to meet the 
requirement under paragraph 7.56 of the Guidelines? 

 The objective of conducting IT DRP is to ensure staff and relevant stakeholders are 
familiar with their roles, responsibilities, and actions that are expected to be 
performed when disaster recovery is activated and that measures put in place 
operate as planned during a disaster. As such, the frequency of the IT DRP should 
be determined based on the capital market entity’s assessment of the criticality of 
its IT systems to its business and services with a view of achieving the said objective. 
 
A capital market entity may continue to conduct its IT DRP testing exercise together 
with its BCP testing exercise on an annual basis provided that the objective 
mentioned is achieved. However, the capital market entity should consider 
increasing the frequency if needed.  
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14.  Are capital market entities required to conduct due diligence on its 
existing service providers under paragraph 8.02 of the Guidelines? 

 Capital market entities are expected to conduct due diligence prior to onboarding 
new third-party service providers or prior to renewing contracts of existing service 
providers.  
 
In addition, as the capital market entities are required to ensure that existing service 
providers are capable of fulfilling their functions and services, they are also expected 
to conduct periodic assessment under paragraph 8.04 of the Guidelines. 
 

15.  Pursuant to paragraph 9.26 of the Guidelines, who are the key 
stakeholders who should be involved in the cyber simulation exercise? 

 As part of a cyber simulation exercise, a capital market entity should consider the 
involvement of key stakeholders, including senior managers, employees, vendors, 
and dependent parties, such as business partners, who directly impact the capital 
market entity’s ability to achieve its business objectives. By involving these 
stakeholders, the capital market entity can ensure a comprehensive understanding 
of potential cyber security risks and develop effective strategies to mitigate them. 
 

16.  Pursuant to paragraph 9.28 of the Guidelines, how should a capital market 
entity perform an adversarial attack exercise? 

 Adversarial attack exercise (or also known as red teaming) is conducted to identify 
the vulnerabilities and weaknesses in an entity’s security defenses. In this exercise, 
cyber security professionals assume the role of an attacker with the aim to identify 
weaknesses in the system defenses by mimicking techniques, tactics and procedures 
(TTP) practiced by real world attackers. The exercise takes place within the entity’s 
real operating environment, enabling them to simulate various breach and attack 
scenarios towards pinpointing shortcomings in their personnel, procedures, and 
technologies.  
 
 
 
 



 

6 
 

 

17.  Pursuant to paragraph 10.01 of the Guidelines, when should a capital 
market entity notify the SC of any major technology-related services or 
major enhancement on its critical systems?  

 A capital market entity should notify the SC prior to implementing any major 
technology-related services or major enhancement on its critical systems. Typically, 
this would mean at a stage where the necessary testing has been conducted and 
prior to such services or enhancements are available for use or begin operating (i.e. 
prior to go-live date). 
 

18.  Pursuant to paragraph 1(b) of Appendix 3 of the Guidelines, a capital 
market entity should have a workforce capable of managing a broad set 
of stakeholders. Who are these stakeholders? 

 The stakeholders are people who may be affected or have an interest in the artificial 
intelligence (AI) and machine learning (ML) systems or the decisions made by the 
AI and ML systems, which include but is not limited to users and clients of the capital 
market entity. 
 

 

 


