
FREQUENTLY-ASKED QUESTIONS ON 

REVISED PROSPECTUS GUIDELINES FOR COLLECTIVE INVESTMENT SCHEMES 

(Date of Issuance: 2 January 2019) 

(Effective Date: 2 January 2019) 

 

General – Listed Funds 

 

1. What are the key requirements and amendments in the Prospectus 

Guidelines for Collective Investment Schemes (Guidelines)? 

The revised Guidelines consist of amendments and new requirements relating to 

listed funds, which have been summarised in the “Summary of Amendments” 

published on the Securities Commission Malaysia (SC) website.  

 

2. In relation to paragraph 7.15, Part III of the revised Guidelines, what are 

the examples of other key parties that should be disclosed in the 

prospectus? 

An example of other key parties includes an investment adviser appointed or 

contracted by the management company in managing the fund.  

 

3. Where there are updates or amendments to the prospectus after the SC 

has given its approval-in-principle for registration, must the submitting 

party engage the SC prior to submitting the prospectus under paragraph 

3.06, Part V of the revised Guidelines?  

Yes, the submitting party must engage the SC and ensure that all updates and 

amendments to the prospectus have been cleared by the SC prior to submitting the 

prospectus for registration.  

 

Transitional Arrangement 

 

4. What is the transitional treatment for a prospectus of an existing 

exchange-traded fund (ETF)? 

An existing ETF’s prospectus is required to comply with the revised Guidelines within 

six months from the Effective Date.  



Please also refer to paragraph 2.02 in the Frequently-Asked-Questions for the revised 

Guidelines on Exchange-Traded Funds (Revised: 26 November 2018).  

 

5. Where an ETF’s prospectus is submitted for registration on or before the 

Effective Date, does the said prospectus need to comply with the revised 

Guidelines on the Effective Date? 

Where an ETF’s prospectus was submitted for registration on or before the Effective 

Date, such prospectus is not required to comply with the revised Guidelines. 

However, subsequently, the prospectus of the ETF must be updated within six 

months from the Effective Date. 

 

 

  

 

 

 


