Datin Rashidah Mohd Sies
Datin Rashidah Mohd Sies
Timbalan Ketua Setiausaha Perbendaharaan (Pengurusan)
Kementerian Kewangan

(Dilantik 15 September 2020)
Datin Rashidah Mohd Sies ialah Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan) di Kementerian Kewangan, jawatan yang telah disandang oleh beliau sejak 22 Mac 2021. Datin Rashidah telah berkhidmat di Kementerian Kewangan selama lebih 29 tahun. Beliau memiliki pengetahuan dan pengalaman luas dalam isu-isu yang berkaitan dengan pelaburan, kewangan, dasar ekonomi, belanjawan persekutuan, serta perundangan dan peraturan kewangan.

Datin Rashidah memperoleh Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari International University California, AS setelah memperoleh Ijazah Sarjana Muda dalam Pentadbiran Perniagaan (Kewangan) dari Idaho State University, AS. Beliau memiliki diploma Pentadbiran Awam dari INTAN.
Badan-badan Bersekutu SC
Pautan Berkaitan
MENGENAI SC
Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) ditubuhkan pada 1 Mac 1993 di bawah Akta Suruhanjaya Sekuriti 1993. SC merupakan badan berkanun swabiaya dengan tanggungjawab untuk mengawal selia dan membangunkan pasaran modal Malaysia.

Talian Umum: +603-6204 8000
E-mel Umum: [email protected]
© Hakcipta Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.  Hubungi Kami   |    Penolak Tuntutan   |   Paparan laman yang lebih baik menggunakan Microsoft Edge dan Google Chrome dengan resolusi minimum 1280x1024
Ooops!
Generic Popup