Pelantikan SC yang Baru

Kuala Lumpur, 11 Februari 2008

Suruhanjaya Sekuriti (SC) telah melantik Dato Dr Nik Ramlah Mahmood dan Datuk Ranjit Ajit Singh sebagai Pengarah Urusan SC. Pelantikan mereka berkuat kuasa pada 6 Februari 2008.

Sebagai Pengarah Urusan, Dato Dr Nik Ramlah dan Datuk Ranjit, akan membantu Pengerusi SC, masing-masing dengan operasi harian yang berkaitan dengan bahagian lebih meluas Kawal selia dan Pembangunan, dan penyelarasan serta pelaksanaan projek-projek utama.

Selain itu, Dato Dr Nik Ramlah akan menyandang jawatan sebagai Pengarah Eksekutif, Penguatkuasaan dan Datuk Ranjit pula terus mengekalkan tanggungjawabnya sebagai Pengarah Eksekutif, Pengawasan Pasaran.

Sementara itu, Encik Goh Ching Yin akan mengambil alih jawatan sebagai Pengarah Eksekutif, Strategi dan Pembangunan, berkuat kuasa pada 6 Februari 2008. Sebelum ini, beliau adalah Pengarah Eksekutif di Pejabat Pengerusi.


SURUHANJAYA SEKURITI MALAYSIA

Badan-badan Bersekutu SC
Pautan Berkaitan
MENGENAI SC
Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) ditubuhkan pada 1 Mac 1993 di bawah Akta Suruhanjaya Sekuriti 1993. SC merupakan badan berkanun swabiaya dengan tanggungjawab untuk mengawal selia dan membangunkan pasaran modal Malaysia.

Talian Umum: +603-6204 8000
E-mel Umum: [email protected]
© Hakcipta Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.  Hubungi Kami   |    Penolak Tuntutan   |   Paparan laman yang lebih baik menggunakan Microsoft Edge dan Google Chrome dengan resolusi minimum 1280x1024
Ooops!
Generic Popup